Appelkwarktaart met kruimellaag – Heerlijk!

Maak deze taart geloof al twee á drie jaar en hij is iedere keer een succes!

Dit jaar is hij erg goed gelukt vind ik zelf en hij smaakt ook heerlijk fris (en lekker machtig) 🙂

DSC_0365
Voor het recept lees meer.

Ingredients

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en leg een vel bakpapier op de bodem van de springvorm en vet de randen in met een beetje boter en/of bekleed de randen met bakpapier.
  2. Snij de boter in stukjes en doe ze in een grote kom. Voeg 250 gram bloem, 150 gram suiker, 16 gram vanillesuiker, 100 gram amandelmeel & een snufje zout toe. Meng dit met de kneedhaken van de mixer tot een fijn kruimeldeeg.
  3. Druk tweederde van het deeg in de springvorm en bestrooi dit met de paneermeel. Zet zowel de bodem als het overgebleven deeg ongeveer 20 minuten koud weg.
  4. Schil ondertussen de appels, snij ze in vieren en verwijder de klokhuizen. Halveer de kwarten en besprenkel de partjes met het citroensap.
  5. Klop de eieren met 225 gram suiker en 16 gram vanillesuiker met een mixer tot een crème. Roer de kwark, mascarpone, het griesmeel en ongeveer 20 gram bloem door het eiermengsel.
  6. Dep de appelpartjes droog en leg ze op de taartbodem. Verdeel het ei/kwark-mengsel egaal over de appelpartjes.
  7. Verkruimel tenslotte het overgebleven deeg en strooi dit over het ei/kwark-mengsel. Bak de taart ongeveer 75 minuten in de voorverwarmde oven goudbruin.
  8. Laat afkoelen in de vorm en bestrooi voor het serveren met de poedersuiker. Smullen maar!

Recept van Micook.nl

7 gedachtes over “Appelkwarktaart met kruimellaag – Heerlijk!

      1. papafoursuns

        Hebben het Idd ondertussen gemaakt. Alleen kaneel toegevoegd.
        Al was het niet zo goed gelukt bij mij. Maar dat gaat niet aan het recept gelegen hebben voor de duidelijkheid.

        Like

Geef een reactie op madebyhelgablog Reactie annuleren